cine vei fi de acum inainte?
ce valori alegi ca fiind importante pentru tine si la care renunti?
ce faci aici? ce ti-ai dori sa faci in loc de asta?
si de ce nu faci ceea ce-ti doresti chiar acum?”
Through 'Nestworking' you build an energetic gradient for the change you want to achieve - "Growing is an act of freedom"
Coaching - Abilitate si creativitate in a conduce
Cel mai rau lucru care i se poate propune cuiva sau unui grup este de a trai ca simplu observator evenimente si evolutii care il privesc, chiar si cand acestea sunt pozitive.
Alain Cardon – Coaching pentru echipe
Coachingul permite discutarea unor probleme dificil de rezolvat, inlaturarea unor blocaje personale ale angajatilor prin facilitarea intelegerii unor aspecte, clarificarea situatiei si alegerea unor solutii pe care persoana respectiva le alege singura. Astfel, punerea in practica a deciziilor personale are mult mai multe sanse de reusita decat impunerea unor hotarari „de sus”, neintelese de angajat, percepute de acesta ca fiind coercitive sau lipsite de respect pentru valorile, calitatili si abilitatile sale.
Coachingul este munca de a accepta diferenta, de a face ceea ce da sens si placere, a indrazni sa fii tu insuti, sa-ti alegi calea si viata. Coachul te ajuta sa faci un bilant al mijloacelor si resurselor, sa evaluezi riscurile, sa definesti intentiile, vointa de evolutie, de progres, de crestere, de reusita alaturi de ceilalati si impreuna cu ei, deci cu organizatia in care activezi.
Convergenta celor doua forte –
interesul companiilor pentru valoare si interesul oamenilor pentru identitate – va schimba peisajul organizational pentru totdeauna.
Gallup Organization
Un management de calitate inseamna un bun management al schimbarii.
Ca urmare, este esentiala intelegerea oricarei activitati ca suita de etape temporare, aflate in schimbare perpetua, si necesitatea de a le aborda pe fiecare intr-un mod specific.
Orice schimbare contine germenii unei noi schimbari, deoarece orice schimbare este, de fapt, o noua pespectiva asupra obtinerii unui optim al activitatii.
Schimbarea poate fi facuta acceptata comunicand si facand mai evidente celor implicati avantajele ce decurg din ea.
Coachingul se bazeaza pe increderea in potentialul fiecaruia de a intelege si a se dezvolta, precum si pe convingerea ca fiecare membru al unei echipe are acelasi grad de importanta in functionarea acesteia pentru atingerea obiectivelor activitatii in care este implicata.
Principiile si practicile coacinghului ii incurajeaza pe oameni sa investeasca fiecare in succesul celuilalt, sa-si elimine reciproc barierele din calea fructificarii potentialului personal, sa exploreze si sa inteleaga conditiile in care fiecare poate sa ajunga la excelenta. Astfel, intre angajatii unei institutii se poate crea un fel de „liant interpersonal”, care face ca organizatia sa fie mai unita si sa fie animata de spirit colegial.
Designul ar trebui sa aiba un rol strategic in afaceri. Trebuie sa cream sisteme frumoase.
Tom Peters - Re-imagine!
Orice initiativa, orice actiune are nevoie de design; cand este vorba despre oameni:
Coaching - Cel mai adecvat instrument de management.
Ne-am obisnuit sa gandim in termeni specifici ROI definit ca return on investement, azi, pentru succes in business trebuie sa redefinim indicatorii: ROI – return on involvement. Si aici este vorba de:
Coaching - Atragerea prin implicare
Participand la acest training veti reusi:
Sa imbunatatiti eficienta manageriala
Sa dobanditi tehnici eficace de implementare a schimbarii
Sa intelegeti ce este un manager-coach
Sa faceti diferenta intre consiliere, mentoring si coaching
Sa deprindeti si sa aplicati abilitati de coaching
Sa dezvoltati aptitudini de relationare mai bune
Sa puteti lua decizii organizationale prin abordari tip coaching
Sa puteti stabili un „contract de coaching”
Sa identificati optinuni, bariere, obiective, actiuni
Sa intelegeti ce este „cadrul de referinta” si cum poate fi „optimizat”
Sa acompaniati o persoana in demersul sau de dezvoltare
Sa stiti sa oferiti feedback si feedforward eficient
Sa oferiti sprijin si incurajare pentru planuri de actiune
Sa asigurati coaching de parcurs
Sa stabiliti pasii urmatori in dezvoltarea dv. personala
Sa folositi bine timpul si talentele dv.
L’homme est l’ acteur de son developpement
Jerome Chidharome
Daca credem in ceea ce spune acest faimos coach francez, cu siguranta putem afirma ca
angajatul este actorul dezvoltarii organizatiei in care lucreaza.
Spiritul coaching-ului consista in a-l ajuta pe angajat sa-si gaseasca locul in viata si in organizatie, pentru a putea actiona cu placere si eficacitate. Aceasta atitudine a angajatului este combustibilul care va „alimenta” consistenta si consecventa succesului, atat in interiorul institutiei, cat si in exteriorul acesteia.
© Magdalena Bunea
''Cel mai tare m-a impresionat felul cum dispari ca viata personala in fata celui caruia ii oferi coaching.'' Magda Bunea,...