29 iul. 2013

Magda Bunea


O prezentare la persoana a III-a :)

A absolvit în cadrul Coaching Institute cursul Fundamentele coachingului (2007) şi Excelenţă in Training (2005/6) (şase module: NLP, analiză tranzacţională, dezvoltare personală, comunicare experienţială, train the traineres, coaching). Magda urmeaza si ofera sesiuni de Supervizare in coaching si livreaza coaching individual si de echipa.

În 2013 a lansat NESTworking - "antrelier" - coaching de grup pentru obiective de comunicare cu sine şi cu ceilalţi, folosind modelul de antrenare Inner Game şi supervizare de tip Open Innovation Group.

Deţine un Certificat profesional în management de la CODECS si un Certificat in diagnoza organizationala de la HUMAN SYNERGISTICS.

Magda a condus aproape zece ani departamentul de marketing, PR şi vânzări al agenţiei naţionale de ştiri, contribuind semnificativ la implementarea unor strategii de dezvoltare de succes pe o piaţă - cea a informaţiilor şi fotografiilor de presă - adusă în criză de boom-ul IT, înainte de a resimţi presiunea crizei economico-financiare. Are experienta antreprenoriala şi de management de aproape 20 de ani şi a dezvoltat un tipar de acţiune specific coaching-ului: ''După ce rezolvăm o problemă, ce putem obţine mai mult din situaţia dată?"
Are pregătire tehnică (facultatea-de-electronica) şi umanistă (psihologie, postuniversitar de advertising si PR). Livreaza traning de comunicare intra si interorganizationala şi oferă servicii de consultanţă în comunicare (managementul imaginii, marketing intern)

Conform testului Clifton Strenghfinder, are punctele forte
INTELECT * IDEATION * INCLUDER * CONNECTEDNESS * STRATEGY.

Conform diverselor evaluarii psihometrice, Magda este
„O sursă de leadership”: Profilul ei arată o combinaţie de puncte forte pe care numai 5% dintre cei evaluaţi o au: atingerea obiectivelor, conştienţa sensului activităţii, capacitatea de a se bucura şi a progresa prin ceea ce face.
”Potentiator”: un rol prin care sa ii ajute pe altii sa isi dezvolte talentele, sa dezvolte un sens al identitatii, si mentinerea unei tinute morale in echipa. Comunica cu entuziasm, ofera feedbaack cuantificabil si la timp. Are calitatea de a diminua tensiunea din aproape orice echipa. Are un potential deosebit pentru stimularea cresterii si dezvoltarii celorlalti
Creativ-sustinator”: vede repede solutia in situatii de criza; poate rezolva conflictele intr-o maniera pozitiva si poate ajunge la rezultate agreate mutual, luand in considerare toate interesele; isi exprima totdeauna parerea intr-o maniera directa; are un impact deosebit prin ideile multe si variate pe care le poate oferi.

Magda este in deplin acord cu vorba celebra a lui Protagoras: „omul e masura tuturor lucrurilor – ale celor ca sunt, cum ca sunt, si ale celor ce nu sunt, cum ca nu sunt”.

Magda Bunea este guest senior trainer&coach şi a colaborat cu mai multe firme furnizoare de cursuri, asumându-şi design-ul şi livrarea programelor de comunicare şi coaching pentru clienţi de prestigiu: BCR, BRD, Banca Românească, Unicredit, firme de pe piaţa de capital (BT Securities, Interbroker) prin intermediul Asociaţiei Brokerilor, WienerEnergie, Danone, Medicover. De asemenea, a colaborat cu Institutul Naţional de Administraţie pentru care a realizat şi susţinut cursuri personalizate de comunicare intra şi inter organizaţională şi managementul imaginii pentru Camera Deputaţilor, Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi.

Magda Bunea a realizat împreună cu Business-Edu prima revistă românească dedicată coaching-ului, Coaching Network.  A tradus două lucrări fundamentale pentru coaching în general – Jocul interior şi stresul, de Timothy Gallwey, respectiv Jocul interior şi munca (împreună cu Simina Diaconu), şi pentru coaching-ul de business: Coaching în organizaţii. Ghid complet, de Suzanne Skiffington şi Zeus Perry.

Magda a scris o singură recenzie de carte - Întâlnire cu un necunoscut, de Gabriel Liiceanu - şi a şi luat premiul I  cu ea la un concurs organizat de Librăriile Humanitas :) 

Totuşi, mai mult vorbeşte decât scrie, şi efectele întâlnirilor cu ea se pot vedea aci:
Ce spun oameni frumoşi despre mine