21 oct. 2014

''Voi chiar munciţi, vă mobilizaţi'' Atelierele Revistei de Povestiri


Bună dimineaţa, societate civilă 
Uite un civil Mov, d-aci din ville, care, împreună cu civila Simina,
a promis şi a făcut ce a promis: 
"Vrem ca Revista de Povestiri să devină locul în care să-şi dorească să debuteze orice om cu talent şi imaginaţie'' 
Şi Revista de Povestiri chiar a devenit! Dovezi: 
''Multe edituri publică autori români pe care eu nu i-aş selecta pentru Atelierul de Scriere Creativă'', a zis Marius Chivu, coordonator, împreună cu Florin Iaru, al atelierului.
''Nu am citit niciodată atât de multe texte bune, la un loc'' a zis Răzvan Petrescu, cel mai minunat autor de proză scurtă al nostru, şi tutor-invitat la o Creative Writing Sunday, organizată de Rev de Pov.
"Voi chiar munciţi, vă mobilizaţi, scrieţi serios. Este extraordinar, studenţii şi masteranzii mei nu fac asta!'' a zis Simona Popescu, 'the simonapopescu', ca să zic aşa :)), în cea mai frumoasă - şi cea mai lungă! - întâlnire de duminică creativă.

Motanov Motanul Mov e antrenor de imaginaţie pe Facebook şi scriitor de seriale mov (îndrăgostite) în revistă.
Simina Domniţa Diaconu e editorul-mamă al Revistei de Povestiri.
Amândoi se ocupă de... chiar de dumneata, societate civilă :) 
Şi, preluând topica lui Răzvan, aş zice: ''Nu am întâlnit nicăieri atât de multe demersuri de a te sprijini să trăieşti mai bucuros''
În afară de Atelierul de Scriere Creativă cu Marius Chivu şi Florin Iaru, Revista organizează şi un Atelier de scenaristică - la ce bun?! păi, in afară de cei care chiar vor să facă film, ceea ce se învaţă acolo formează şi antrenează deprinderi de comunicare utile pentru orice persoană care are de transmis.. o viziune care să motiveze oamenii :) Zău. Ca să nu mai spun nimic de utilitatea atelierului de Argumentare într-o şi pentru o societate care nu are discurs (sic!) şi, tocmai de aceea, e atât de uşor de manipulat, din păcate.
Un atelier extraordinar este cel de de de.. Caligrafie! Un ''antistress'' cu efecte secundare benefice, trust me! 
Tot Revista organizează Nestworking - coaching în comunicarea cu sine şi cu ceilalţi: atelierul nambăr 10 începe pe.. 10 noiembrie :)
Motanov are academie mov - adică locul unde se cresc oamenii de mici, nu ăla unde ajung doar când sunt mari. Da, e bine să ajungi undeva şi când eşti mic. Atelierul de scriere creativă pentru copii îi sprijină pe copii să dezvolte gândirea şi exprimarea ei, să înţeleagă şi să aleagă, să emoţioneze şi să se bucure şi - da! - să ia notă mare la testele naţionale, la teze şiiiii la bacalaureat :)
Hai că se poate, domnule!

 

A, da, fiecare număr al revistei este un mic volum de proză scurtă, scrisă frumos, a cărei prospeţime nu se pierde - revista e citibilă oricând. Aşa că, dacă nu aţi ştiut de ea puteţi să comandaţi colecţiile în butic. O să vedeţi că e chiar iubibilă :)