17 mar. 2016

Revista de Povestiri - 4 ani de la lansare!

În fine, lansarea a fost pe 14 martie, azi suntem in 17.
Da, sărbătorim de trei zile, că tot o cheamă şi Domniţa pe Simina Diaconu, editorul-dictatorul :)
Mdeci, de ce scriu eu despre Revista de Povestiri?Păi, pentru că lucrez acolo! Da, sunt... reportofan. Cum se şi vede bine în caseta redacţională :)

Aşa.

Revista de Povestiri s-a lansat acum patru ani. În martie 2012, Clubul Taranului din Bucuresti s-a dovedit a fi neîncăpător: peste 250 de oameni au venit să vadă ce se spune despre o revistă literară micuţă, dar elegantă, în care autori români necunoscuţi scriau proză scurtă. 


''Vă reamintim ideea: o revistă exclusiv de proză scurtă (în afară de cele 2 pagini de recomandări de evenimente, nimic din conținut nu a expirat, avantaj ficțiunea!). Povestiri scurte, de maximum 3 pagini, scrise în general de autori debutanți, cu excepții simpatice - Florin Iaru, Marius Chivu, Răzvan Petrescu, Alex Tocilescu, Iulian Tănase, Mike Haulică, Liviu Radu, iar iv cel naiv ne-a mai ajutat vânzările cu câte o poezie. În unele dintre numere (10, 15, 16) au publicat și absolvenții atelierului de scriere creativă. Motanov apare ca ilustrație în revistă, e un motan mov care deschide fiecare număr cu o povestire umoristică, inspirată de copertă. Revista a fost distribuită prin Cărturești, Bastilia, Nemira, Elefant.ro, etc, dar acum nu prea o mai găsiți decât la noi, așa că a devenit o colecție de colecție :P.'' Text preluat de aici: butic.

 revista de povestiri

Antreprenoriatul cultural e o încercare dură, dat fiind că rata de ‘mortalitate’ a micilor afaceri e de 90% în primul an de funţionare, si dupa 3 ani tot e sus, pe la 56%. Aplicat pe antreprenoriat, ‘’factorul’’ literatură putea fi fatal. Totuşi, iată-i vii. Nu pot să spun şi nevătămaţi, totuşi...   
A fost şi este greu. Au scos 16 numere pe hârtie. Ne bucură că şi textele sunt la fel de vii ca acum trei ani. Din octombrie 2015 au reluat publicarea povestirilor online. Dar se mândresc cu 3 absolvenţi publicaţi pe hârtie! Şi numărul scriitorilor e în creştere.

La patru ani de la lansare, Revista de Povestiri  înseamnă  revista de short stories online, 12 ateliere pentru adulţi:  de scriere – în română şi engleză, poezie, scenaristică, SF&F, caligrafie, comunicare (dada, NESTworking-ul meu ;) ), argumentare. Concentrarea activităţilor este tot în zona scrisului: s-au desfăşurat şapte ediţii ale atelierului de scriere creativă. Participanţii pot să continue să îşi cizeleze abilităţile în cadrul unor întâlniri cu adevărat inedite: Creative Writing Sundays. Cu o lună în urmă, au anunţat că oferă feedback de la un scriitor cunoscut pe manuscrisul unui scriitor încă necunoscut: Feedback pe manuscris.

Au şi 2 ateliere pentru copii, unul de scriere creativă şi altul de caligrafie, prin Academia Motanov. 

 

Da, Motanov Motanul Mov, antrenorul de imaginaţie,  e mereu şi peste tot prezent! 
Că doar i se citeşte pe chip: ‘’Eu nu pot să nu exist!’’
 Image result for motanov motanul mov

Dacă vreţi să citiţi şi un interviu extraordinar daţi clic aici: ''Care este scopul tau pe acest Pamant?

Sunt aici ca un fel de fan. Sunt fanul imaginatiei voastre, sunt aici sa o incurajez. Asa incat sa se exprime mai des, mai fara retineri. Misiunea mea e sa va stimulez sa creati lumi neasteptate, exercitiul asta o sa va faca sa va simtiti puternici si liberi. Va va da incredere, pentru ca veti fi mandri.''

 :)
Revista de Povestiri a făcut un rebranding din care au rezultat 3platforme online: una dedicată revistei de short stories, Revista de Povestiri, alta atelierelor reunite sub numele Club Revdepov, şi a treia platformă dedicată activităţilor asociaţiei noastre, BrainFitness. Revista de Povestiri este un proiect al asociatiei Brain Fitness, care isi propune sa stimuleze creativitatea prin proiecte culturale si educative. Sunt semnale că reuşeşte!


Din octombrie 2015 Revista de Povestiri publică short stories online:
publicăm din nou povestiri, ca pe vremea când apăream pe hârtie! În schimb, lăsăm selecția pe mâinile experților. Povestirile vor fi alese de scriitorii cu care lucrăm, în timpul atelierelor de scriere creativă și prin concursuri trimestriale. Deci publicăm povestirile care au supraviețuit criticii, la asta se referă parașuta din noul logo.






To be continued!

This post is dedicated to 4 years celebration of the launching the first Romanian literature magazine dedicated to publishing only short stories: for English readers: about Revista de Povestiri
The magazine has an ''imagination coach'' Motanov Motanul Mov - read here: 
''Motanov is the mascot of a new Romanian literary journal called Revistade de Povestiri, which means The Short Story Magazine, an artsy sort of magazine that features short stories by young aspiring writers''

............................

În caz că îşi spune cineva că e cam neserioasă doamna asta care scrie într-una despre lucruri aşa serioase, coaching, leadership, management şiiii nestworking. Ei bine, vreau să spun că... poate invers! Sunt un om bucuros, ceea ce apare în orice proces bun de coaching, aşa, din cuvânt în cuvânt.