24 aug. 2013

Facebook, "the book of faces" or "the faces to book"?!


(unde 'to book' e, desigur, verb şi înseamnă a rezerva,
în context: oamenii pe care îi "rezervi", pentru a-i vizita,
pentru că merită să vezi ce fac :) )

Gabriel:
Cred ca un deserviciu imens pe care il fac retelele sociale de tip fb, twitter si altele ca ele este ca dau senzatia utilizatorilor ca sint importanti, ca sint cineva si conteaza cu adevarat. Intregul sistem democratic, deturnat de la intelesul lui primordial de a delega cuiva puterea la a trece individul pe primul loc in dauna oricarui alt obiectiv si-a gasit aici oglinda: sint stapin, rege, dumnezeu al paginii mele, sint important, contez, iata, o lume citeste di afla ce si cind maninc sau ies afara, ce cred despre oameni, arta, istorie, viata, lume, univers. Si nu conteaza ce si cit stiu. Nu conteaza cit sens are ce spun. Esti regele paginii tale si, totodata, bufonul regelui. Sau al paginii. Sau a ceea ce ai putea fi daca n-ai fi ce esti cind vrei sa fii altceva decit poti fi. Simplu!

Denisa:
dom'le nu cred ca poti fi ceea ce nu esti pt prea mult timp, fara sa se prinda lumea . si da, e demonstrat ca nevoia de recunoastere este una dintre nevoile omului. fiecare poate fi ce vrea in capul lui, nu doar pe ret soc. e doar un instrument, ca si banii sooo hai sa ne bucuram ca oricum nu scapam vii din viata asta

Gabi:
Esti optimista in privinta multora. :))
Eu oricum ma bucur de tot ce pot, dar nu pot sa nu arunc un ochi critic si spre ce impiedica uneori si mai multa bucurie. Cit despre scapat, speak for yourself, eu am niste aranjamente si voi trai la nesfirsit!


Io: daaa, Gabi, in viata musai sa ne.. aranjam me too! Cât despre FB, mie mi se pare că e un instrument bun (că sunt şi instrumente proaste), şi că depinde de fiecare ce face cu el.
Faptul că e cu scris e tare fain: si ca postator, si ca laicuitor vezi iute limitele lumii mele/tale (care, cum se stie, sunt limitele limbajului) - ai feedback cu care poţi să faci ce vrei: mai înveţi cuvinte.. verbale, fie şi postând citate, sau nonverbale - postând imagini cu sau fără tine.
Mai ai si sansa să găseşti niste oameni extraordinari - cultivaţi, sensibili, "aranjaţi" - pe care nu i-ai fi putut intâlni altfel, şi alţii, extrem de buni pe domeniile lor, un fel de browser specializat, căruia îi poţi delega informarea ta pe domeniul lui de competenţă.
Că a venit vorba 'delegare', cred că nu puterea o deleg ci gestionarea unor situaţii de viaţă comune. Dacă ăla, delegatu', ajunge la gestiune (!) şi trebuie să facă fără să poată, puterea din fişa postului - well - ne.. garantează că c'est foutu, vorba francezului care este: Être gâché ou sévèrement compromis, Être dans une situation désespérée, être ruiné. hm.
Cam voila!, cum ar fi.
Cât despre regele unei pagini, dacă e gol, e gol şi în volum (sic!) :)) Dar cu FB ai şansa să ai un feedback mai rapid şi să înveţi mai repede. Ce faci cu şansa, e treaba ta - ca peste tot în vEaţă. Şi la nesfârşit :)

Gabriel e Gabriel Ferugean, un prieten minunat şi cam inspiratrice :)
Denisa e Denisa, nu o cunosc, dar am.. rezervat-o ;)