26 oct. 2015

NESTworking - doi ani şi multe.. piruete ;)


În septembrie am sărbătorit doi ani de la primul nest.  Numele cel fain l-am găsit d'emblee - dintr-o dată, vorba francezului, sau din.. dambla, vorba românului: prea mult networking lipsit de consistenţă, dar consumator de timp.
După nume -scris aci de mâna caligrafului Georgian, Simina şi Traian au făcut imaginea cu dialogul.. interior :)
Mai sunt câteva variante de dialog ca urmare a unui concurs pe iQads, dar ăsta cu eclozatu' cred că a ajuns de.. lovemark! (Lovemark e de bine.)




















Structura workshop-ului s-a format firesc după succesul cam neobişnuit al unui curs de COMUNICARE - DAR livrat folosind tehnici şi instrumente de coaching. A fost cel mai solicitat training în programul organizat de Asociaţia Brokerilor, program derulat pe o perioadă de un an, pentru membrii pieţei de capital: bănci, firme de brokeraj, analişti finanţe Cele 6 cursuri programate iniţial au ajuns 11, ca urmare a solicitărilor; 330 de participanţi. Şi singurul curs menţionat anume cu nume de către preşedintele asociaţiei, Dan Paul, la conferinţa de presă organizată la finalul programului.
La acel curs cu finanţişti a apărut pentru prima dată ''exerciţiul pirueta''!
NESTworking a fost ''desenat'' mai întâi aşa, apoi Constantin de la Berlin :)), l-a făcut frumosss.
 
   
În scurt timp, dragul nostru organizator, Brain Fitness, a făcut un word cloud din cuvintele din feedback-ul participanţilor, şi m-am trezit şi eu cuvânt-cheie!
Apoi, la nici un an de la lansare, în vara 2014, NESTworking a fost ales drept cel mai bun program în cadrul LSA - leadership summer academy, 6 săptămâni, organizat de oamenii de la Teach for Romania pe care îi admir şi îi sprijin cu toată încrederea în ceea ce fac ei pentru transformare educaţiei din România. ''Dar ţi-au spus că nu numai că a ieşit cel mai bun, dar tooooţi i-am dat nota maximă?!'' Nu, dar mă bucur să aflu. Să aflu că NESTworking a fost - şi este! ''c'mon, a trecut un an şi tot îmi amintesc lucruri utile!?'' - un ''utilizabil'' mai direct aplicabil, deci mai de efect decât programe tari pe piaţa românească de training. (care? le găsiţi în descrirea organizatorilor). 
Printre cele mai frumose cuvinte primite vreodată sunt cele din plicurile acestea, atât de frumos desenate - şi, da, mie mi-au făcut dOUĂ :)

Am făcut şi câteva evenimente faine - Nestworking - a round with friends! Invitaţia de participare a fost selectată din desenele de lucru din atelier - asta :)


Şi tot aşa, şi tot cu zburători şi cuibăriri safe&sound - coaching transformaţional la lucru!

Ce scrie acolo se regăseşte şi în două frumoase.. poveşti - una dintre ele cu Harapa Albă, scrisă de draga noastră participantă, profesor de comunicare la SNSPA :)

Recent, mi-a ''ieşit'' nestworking în.. capacul de la călimară! - la cursul de caligrafie.


Păi, să creştem cât putem! 
''Cât'' are dOUĂ semnificaţii: cât de mult, dar şi cât avem timp.
Anul ăsta mai putem şi mai avem timp o singură dată - din 9 noiembrie. Înscrieri aici:
http://revdepov.ro/ateliere/nestworking/
Numai 9 locuri.
Probabil - adică se poate dovedi! - că NESTworking este una din rarele formate de learning&development cu cei mai puţini participanţi admişi. Pentru că nu este despre bani pentru furnizor ci despre atenţie şi sprijin pentru cei care caută să fie altfel, să facă lucrurile altfel. Nu cred în nimic multitasking - s-a şi dovedit că e o variantă necâştigătoare. Cu atât mai puţin, nu cred în formate.. ''multipeople''!